De Bietenmix is een mengsel van 4 verschillende
Bietenrassen. Ze hebben allemaal een opvallende kleur als je ze doorsnijdt. Je kunt er een lekker stamppotje van maken, je kunt ze gebruiken als garnering of kleuraccent in je salade maar je kunt er ook een leuk voorgerechtje van maken. Wat dacht je van Bietencarpaccio met geitenkaas, Balsamicoazijn en pijnboompitjes?
De soorten in onze Bietenmix zijn allemaal ronde soorten die je ook als mini bietje kunt kweken.
Je kunt
Bietjes in de kas of in de volle grond kweken. Wil je in de kas kweken dan kun je al in februari- maart gaan zaaien. Zaai je liever in de volle grond? Zaai dan april - juni op een plaats in de zon of halfschaduw. Het is het handigste om in rijtjes te zaaien. Zorg voor ca. 30 cm tussen de rijen en dun de kiemplantjes zo uit dat je een plantafstand van zo'n 8 cm hebt. Zaai gelijk op de gewenste plaats want je kunt de kiemplantjes later niet meer verplanten.
Oogsten kan bij teelt in de kas april-juni en bij teelt in de volle grond van juni tot november. Laat de Bietjes niet te groot worden. Naarmate ze groter worden, heb je namelijk kans dat ze een bittere smaak krijgen. Hoe kleiner de Bietjes, hoe zoeter de smaak!
Tip: Wil je de bietjes na het oogsten langer bewaren? Dan kun je ze ook inkuilen. We raden je aan om dan de tweede helft van mei pas te zaaien omdat de bietjes dan langer bewaarbaar zijn. Wil je meer weten over inkuilen? Bij
Chioggia (13040) kun je een beknopte beschrijving over de werkwijze lezen.