12210_800x800
12210_800x800

Armeense komkommer - Armenian Pale Green

€3,27

check-circle

Binnen enkele werkdagen in huis

check-circle

Gratis verzending vanaf €50,00

check-circle

Direct uit voorraad leverbaar

Een lichtgroene komkommer, heb je dat wel eens gezien...? Niet? Dan stellen we hem eerst even aan je voor: Dit is de Armeense komkommer. Helemaal voluit heet hij Cucmis melo var. flexuosis. Hij heeft een lichtgroene, geribbelde schil die je gewoon kunt eten. De smaak is iets zoeter dan de komkommer die wij kennen en dat komt doordat de Armeense komkommer genetisch gezien afstamt van de meloen. Het is dus niet echt een komkommer en dat kun je goed proeven bij erg rijpe vruchten want dan herken duidelijk het meloenachtig aroma. Je kunt hem dus wel net als "onze" komkommer met schil en al rauw eten en je kunt er soep van koken.

Zaaien en kweken doe je op dezelfde manier als de 
meloen. Zaai Armenian Pale Green eind april tot eind mei het liefst in een kas voor. Heb je geen kas, dan kun je het beste een propagator met verwarming gebruiken en zet je het geheel op een plaats met veel daglicht. Het liefst voor het raam. Heb je in een zaaitray gezaaid? Verspeen de zaailingen dan drie -vier weken na opkomst naar kweekpotjes zodat de groei niet wordt belemmerd. Plant de jonge planten pas buiten op een zonnige plaats uit als je er zeker van bent dat er geen vorst meer komt. Houd bij het uitplanten rekening met een plantafstand van zo'n 15-20 cm. 

Heb je de luxe van een kas met de ruimte om ze daarin te kweken, dan heeft dat toch de voorkeur omdat de planten dan beschermd zijn tegen onverwachte temperatuur schommelingen.




Tip: Kijk voor een uitgebreide handleiding maar eens bij een willekeurige 
Cucumis melo op onze website.

Goed om te weten: Armenian Pale Green is het lekkerste als je ze oogst wanneer ze 30 tot 40 cm lang zijn. Laat je ze doorgroeien dan kunnen ze wel een meter lang worden met een diameter van 10 cm! Het is heel leuk om daar eens mee te experimenteren maar dat gaat dan wel ten koste van de smaak.

De groeiwijze van de Armeense komkommer is rankend. Net als "onze komkommer" heeft de plant harige stelen met hechtranken en krijgt hij gele bloemetjes. Je kunt de planten langs bijvoorbeeld stevig gaas kweken maar ook gewoon over de grond laten gaan. Als je ze over de grond laat groeien krijgen de vruchten een kronkelige vorm en lijken het net slangen. Vandaar dat hij internationaal ook wel "Snake cucumber" of "Snake melon" wordt genoemd. 



Artikelnummer

12210.20

Eetbaar

Ja

Latijnse naam

Cucumis melo

Plantafstand

20x20cm

Standplaats

Zon

Deze zijn handig!