Solanum lycopersicum - Kerstomaat - Tiny Tim

€ 2,50*

Aantal gram
Productnummer: 12620.0.25
Product informatie "Solanum lycopersicum - Kerstomaat - Tiny Tim"

Tiny Tim is een kerstomaatje dat groeit aan een struikje dat niet hoger wordt dan 35 cm. Het is een heel leuk soort om in een pot te kweken.  Het compacte struikje zal al snel bomvol lekkere tomaatjes zitten dus is het wel verstandig om hem te ondersteunen zodat de plant niet omvalt door het gewicht. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een plantenstok naast de stam te steken. Tiny Tim kun je gewoon buiten telen en hoef je niet te 'dieven'.  Dat maakt hem ook makkelijk voor kinderen! Leuk voor een schoolproject bijvoorbeeld.... 

Zaai tomaten voor in februari-maart. Dat kun je het beste doen in de 'Pluggbox' (70295) of 'Rootmaster' (70290), maar een kweekbak of verwarmde kas kan natuurlijk ook goed. Zorg dat de bodemtemperatuur zo'n 20°C is. Als de eerste blaadjes verschijnen, plant je ze uit in aparte potjes. Daar kun je bijvoorbeeld de turfpotjes 881509 of 881510 voor gebruiken.

Na half mei kun je de jonge planten uitplanten op een zonnige plaats in de volle grond, potten of in bakken. Ga je voor een gezellige pot met tomaatjes voor op je balkon of terras? Dan kun je het beste voor één plant een pot met een doorsnede van minstens 20 cm nemen. Heb je een grotere pot of plantenbak? Dan kun je er natuurlijk meer planten samen inzetten. Zorg er trouwens wel voor dat er een gat (of meerdere gaten) onderin de pot /bak zit zodat het overtollige water weg kan lopen.

Tot slot nog één tip: Haal het blad dat over de tomaatjes hangt weg zodat de zon goed op de vruchtjes kan schijnen. Dan rijpen ze beter en zijn ze veel lekkerder.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April