Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Rudbeckia hirta - Zonnehoed - Maya

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
63516.25
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie

Zo op het eerste gezicht zijn het net Chrysanten of Zinnia's hè? Maar het zijn toch echt de bloemen van een Rudbeckia! Dit is Maya en deze variant heeft bijna volledig gevulde bloemen. Wat hem voor ons nóg mooier maakt, is het zwarte hart in het midden van de bloem. Het steekt heel mooi af tegen het zonnige geel.

De bloemen staan op stevige stelen van een compacte plant die ca. 45cm hoog wordt. Juist die compacte groeiwijze maakt Maya ook heel geschikt om in een mooie pot te kweken! Leuk voor op je balkon of terras.

Zaai Maya februari-maart binnen voor in een propagator of zaaitray met kap met bodemtemperatuur van 20-25°C. Hiervoor is een verwarmingsmatje erg handig! Dek de zaden niet tot nauwelijks af want het zijn lichtkiemers. Zet de propagator dus in daglicht. Verplant de kiemplantjes als ze groot genoeg zijn eerst in potjes en laat  ze overdag buiten acclimatiseren. Je kunt ze na de laatste nachtvorst in de tuin uitplanten.

Je kunt er ook voor kiezen om april- begin mei in de volle grond te zaaien. Ook nu dek je de zaden niet tot nauwelijks af. (want het zijn lichtkiemers). Dun dan na opkomst de plantjes uit op de gewenste plantafstand door ze weg te halen of te verspenen.