Ocimum basilicum - Basilicum Genovese
Product informatie "Ocimum basilicum - Basilicum Genovese"
De klassieke Genovese basilicum. Wordt gezien als de beste basilicum voor tomatenschotels, pesto, aardappelgerechten en pizza's.
Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen, optimale kiemtemperatuur: 18-25 °C. Zaai 0,5‑1 cm diep in een zaaikistje of potje. Kweek op bij 20°C en plant de zaailingen op een zonnige plaats in de tuin uit vanaf half mei, op een afstand van 25 cm van elkaar.
Vanaf half mei kan rechtstreeks in volle grond gezaaid worden. Jonge planten kan men in de winter overhouden in een pot op een zonnige vensterbank.
Behandeling zaad: | Onbehandeld |
---|---|
Oogsttijd: | Juni, Juli, Augustus, September |
Standplaats: | Zon, Halfschaduw |
Zaaitijd in vollegrond: | April, Mei, Juni |
Zaaitijd onder glas: | Maart, April, Mei |