Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Matthiola incana - Violier - Purple Heart

€ 2,65*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
63528.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Eigenlijk is de Violier een bloem die geen omschrijving nodig heeft. De bloem spreekt voor zich.... Het is een statige bloem die tegen de avond een lekkere geur verspreidt. Hij doet het goed in de border maar is ook geschikt voor in de pluktuin. Je kunt hem als snijbloem in een boeket verwerken maar misschien komt hij beter tot zijn recht als je hem in z'n ééntje (misschien met een sprietje siergras) in een mooie fles of slanke glazen vaas zet. Leuk, een paar van die flessen als groep op de tuintafel!

Purple Heart wordt ongeveer 70cm hoog en bloeit van juli tot september.

Even een tip: Omdat de bloemen best zwaar kunnen worden kun je ze het beste steunen met een plantensteun of tussen andere planten in zetten.

Violieren zijn vrij makkelijk te kweken. Zaai ze vanaf eind maart tot eind april binnen voor in bijvoorbeeld een vensterbank kweekkas of propagator en zorg voor een constante bodem temperatuur van ongeveer 20ºC. Je kunt de kiemplantjes uitplanten zodra er geen vorst meer wordt voorspeld. Zet ze op een zonnig plekje in goed doorlatende grond.

Nog even dit: Als in de zomer de temperatuur vrij hoog oploopt, kan het gebeuren dat de bloemaren minder goed ontwikkelen en de stelen wat korter blijven. Ze groeien en bloeien dus het beste, als de zomers niet heel erg warm zijn.