Lycopericon esculentum - Vleestomaat - Buffalosteak F1

€ 2,75*

Aantal zaden
Productnummer: 12652.10
Product informatie "Lycopericon esculentum - Vleestomaat - Buffalosteak F1"

Buffalosteak F1 is een knoeperd van een vleestomaat. Het zijn smaakvolle tomaten die je heel goed op bijvoorbeeld een broodje hamburger kunt doen.... je hebt aan één plak van de tomaat genoeg om je hele hamburger te bedekken! Handig bij de barbecue... 

De plant heeft een goede weerstand tegen ziektes en iedere vrucht weegt tussen 350 en 700 gram. Zorg er dus voor dat je de planten goed ondersteund! 

Zaai tomaten voor in februari-maart. Dat kun je het beste doen in de 'Pluggbox' (70295), een kweekbak of verwarmde kas. Zorg dat de bodemtemperatuur zo'n 20°C is . Als de eerste blaadjes verschijnen, plant je ze uit in aparte potjes. In mei kun je de jonge planten uitplanten in de volle grond, grote potten of in bakken. Zet ze op een zonnige plaats, ongeveer 80 cm uit elkaar. Bind tijdens de groei de 'hoofdstam' van de plant steeds om de 20-30 cm aan een lange stevige stok van zo'n 250 cm of langs gaas met grote mazen. Let er op dat je niet te strak bindt want de hoofdstam wordt steeds dikker en je wilt niet dat de sapstroom wordt afgekneld! 

Als er drie á vier bloemtrossen aan de plant zitten, haal je de top uit de plant zodat alle 'kracht' naar de vruchten gaat. De zijscheuten die uit de bladoksels komen, haal je meteen weg want deze 'diefjes' stelen voeding van de tomaten. (Dit hoef je bij struik- en dwergtomaten niet te doen.) Geef de planten regelmatig water maar zorg dat je geen water over het blad giet. Kweek je in een kas? Dan kun je de planten ook langs draad laten groeien. Zorg er voor dat je goed ventileert zodat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt. Zo voorkom je schimmels en ziektes.

Tot slot nog één tip: Haal het blad dat over de tomaten hangt weg zodat de zon goed op de vruchten kan schijnen. Dan rijpen ze beter en zijn ze veel lekkerder.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April