Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Ipomoea purpurea - Klimmende Winde - Sunrise Serenade

€ 1,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
68352.2
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
200+ cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 30 zaden
Product informatie

De Klimmende Winde is een populaire éénjarige klimplant die heel makkelijk te kweken is. Sunrise Serenade heeft opvallende roze, wat frommelige bloemen. Super mooi en weer eens wat anders! Omdat ze zo makkelijk te kweken is en lekker snel groeit, is de Klimmende Winde leuk om samen met kinderen te kweken. Maak van bonenstaken een wigwam en laat de Winde daar langs omhoog groeien. Zorg dat er onderin een opening blijft waar de kinderen door naar binnen kunnen gaan. Zo maak je samen een zomers "tentje" waar ze zich heerlijk in kunnen vermaken. Voor wat meer kleur kun je verschillende variëteiten door elkaar laten groeien!

Ipomoea is een snelgroeiende klimplant die wel 300cm hoog kan worden. Zorg dus voor een rek of stokken waar hij langs kan groeien. Hij bloeit uitbundig van juli tot september en is geschikt voor vrijwel iedere grondsoort.

Zaai de Klimmende Winde maart - april voor en plant de kiemplantjes na zo'n 6 weken uit. Houd rekening met een plantafstand van 20 cm.Direct zaaien in de volle grond kan ook. Dat kun je na de laatste nachtvorst doen.

Nog even een tip: Voordat je gaat zaaien, kun je de zaden het beste 24 uur laten weken in lauw water. Dat bevordert het kiemproces.