Cucurbita pepo - Small Warted Prof. Premium

€ 40,00*

Aantal zaden
Productnummer: 40176.1000
Product informatie "Cucurbita pepo - Small Warted Prof. Premium"

Small Warted Prof. Premium zijn sterk gewratte sierkalebassen in verschillende vormen. Dit mengsel is afkomstig uit Amerika en is ook een 'field grown mixture'. Dat wil zeggen dat bij deze mix de natuur zijn gang kan gaan en het steeds weer een verrassing is hoe de vruchten er dit jaar uit gaan zien. Wel zijn ze steeds rond, peervormig en sterk gewrat. Maar het ene jaar heb je bijvoorbeeld meer ronde groene gewratte siervruchten en het andere jaar zijn er bijvoorbeeld meer peervormig, gele of tweekleurige gewratte vruchten.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze.

Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen.  

Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April