Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Polo F1

€ 65,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
43070.1000
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
85 - 90 dagen
Groeiwijze
B - Struikvorm
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Wit
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Polo F1 is een spierwitte Patisson. De jonge vruchten van Polo F1 zijn heel geschikt om in te maken. Oogst de 'baby vruchtjes' (met een doorsnede van 5-7 cm) kort voordat je ze gaat verwerken. Omdat de schil dan nog zacht is, zijn ze erg kwetsbaar en kun je ze niet lang bewaren. De nog bleek groene vruchtjes kun je heel of met een mandoline in dunne plakje schaven en samen met bijvoorbeeld ui, inmaak kruiden, een verse bloem van Dille, suiker of honing, water en een goeie witte Balsamico azijn in leuke (steriel gemaakte) weck- of jam potten doen. In oude kookboeken of op internet is vast wel een recept te vinden dat je aanspreekt. Leg over de deksel een in een vierkant geknipt leuk stofje of bakpapier en bind dat vast met een stukje touw. Zo heb je een erg leuk cadeau die je zelf hebt gemaakt! Wil je Polo F1 liever als siervrucht? Dan laat je ze volledig uitgroeien. De schil is dan harder en kun je ze een paar maanden bewaren.

De plant heeft een struikvormige groeiwijze.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.