Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - North Georgia Candy Roaster

€ 5,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42480.50
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Gewichtsklasse
2 - 5 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
16 - 25 cm
Vruchtkleur
Oranje
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

North Georgia Candy Roaster is een pompoen die je niet veel tegenkomt. Deze bijzondere banaanvormige vrucht heeft een zacht oranjeroze kleur en een opvallende blauwgroene punt. Deze variant is iets slanker dan Pink Jumbo Banana maar het vruchtvlees is net zo lekker. Misschien nog wel iets lekkerder. Laat ze wel goed afrijpen omdat dan het vruchtvlees smaakvoller is. Je kunt het dan heel goed als baby hapje klaarmaken. Snijd wat van het vruchtvlees in stukken, kook het totdat het zacht genoeg is en pureer het met je staafmixer. Super gezond en de meeste kleintjes zijn er gek op! Je kunt het ook in plakken op de barbecue lekker grillen. Strooi er je favoriete kruidenmix op en serveer het als bij gerecht. Maar een lekkere pompoencake is ook altijd een feestje! Kortom; Het is een veelzijdig te verwerken pompoen.

De plant heeft een rankende groeiwijze en geeft vruchten van ca. 5kg.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is vanaf 22 ° C.