Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis dipsaceus - Dipsaceus

€ 6,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45103.100
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

Cucumis dipsaceus heeft wel iets weg van de Kiwi... Oké, hij is niet zo bol en heeft wat langere "haartjes" maar met een beetje fantasie..... In Nederland wordt deze Cucumis variant soms ook wel Distelkomkommer genoemd en dat is wel een heel toepasselijke naam. De frisgroene vruchtjes zijn ongeveer 6 cm groot en kun je heel leuk als decoratie op een mooie schaal leggen maar ook in bloemwerk verwerken. Zorg er alleen wel voor dat je niks door de schil prikt want dan zullen ze snel bederven.

De plant heeft een rankende groeiwijze en kun je het beste in een kas kweken omdat je dan de meeste vruchtjes aan de plant krijgt. Buiten op een beschutte plaats zoals in een tunnelkas kan ook goed alleen zal de opbrengst vaak iets minder hoog zijn. De Cucumis plant krijgt flink lange ranken en kan behoorlijk woekeren. Span bij iedere plant van onder naar boven bijvoorbeeld sisaltouw zodat ze daar langs kunnen groeien. Hebben ze het goed naar hun zin, dan kun je vanaf juni de hele zomer door oogsten.

Nog even een tip: Kweek je in de kas? Zorg dat je overdag de deur/ramen van je kas open zet anders kunnen de bloemen niet bestoven worden en krijg je geen vruchtjes!

Zaai Cucumis van april tot eind mei in een kas of propagator voor. Leg de zaadjes ongeveer 1 cm diep op de zijkant in de grond zodat er geen water op de zaden kan blijven liggen. Om te kiemen hebben ze echt warmte nodig. Zorg dus voor een constante bodemtemperatuur van zo'n  25-30 °C. Uitplanten kan in de kas vanaf eind april. Wil je ze in de tunnelkas kweken? Zet ze dan pas na half mei in de volle grond als er geen vorst meer wordt voorspeld. Hou het weer dus goed in de gaten.