Cosmos bipinnatus - Cosmea - Purity

€ 1,75*

Aantal gram
Productnummer: 54722.1
Product informatie "Cosmos bipinnatus - Cosmea - Purity"

Purity is een enkelbloemige Cosmea met spierwitte bloemen. De bloemen steken mooi af tegen het frisgroene, donzige blad van de plant en combineert heel mooi met andere witte bloemen. Zaai maar eens Zinnia Polar Bear (66860),  en bijvoorbeeld de witte Leeuwenbek (51955) en plant ze gemengd uit in je tuin. Ook nog een witte Korenbloem? (53331) Dan zaai je die er gewoon nog tussendoor.. Zo creëer je zelf een super leuk wit bloemenveldje in je tuin waar je zo af en toe ook nog eens een boeketje uit kunt plukken! 

Purity wordt ongeveer 100 cm hoog. De planten kunnen vrij vol worden, zeker als je ze tijdens de groei topt. Als je dus meerdere planten als groep bij elkaar wil zetten, zorg dan voor een plantafstand van 30 cm. 

Zaai ze april-mei voor in een kweekbak of kas en doe dat het liefst in luchtige zaaigrond. De zaden hebben licht nodig om te kiemen dus bedek de zaden niet onder een dikke laag aarde. Geef voorzichtig lauw water met een plantenspuit en zorg ervoor dat de aarde vochtig is maar vooral niet te nat. Cosmea houdt namelijk niet van "natte voeten". Plant ze pas buiten uit als er geen vorst meer wordt verwacht.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April