Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Achillea millefolium - Duizendblad - Colorado

€ 2,45*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
51602.0.1
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Colorado is een leuke mix van Achillea millefolium in verschillende kleuren. Het grappige is dat naarmate de bloei vordert, de bloemen verkleuren. Ze krijgen steeds meer kleur én geur! Uiteindelijk heb je een mooie mix van kersenrode, roze, paars, ivoorkleurige, witte, zalmkleurige en zachtgele bloemschermen. De bloemschermen zijn een perfecte landingsplaats voor bijen en vlinders. Het zal dan ook snel een komen en gaan zijn van deze nuttige beestjes! Achillea doet het ook goed op de vaas. Het is een echte boeketvuller en je kunt ze heel makkelijk drogen. Heb je een donkere, droge zolder of schuur waar goed geventileerd wordt, dan kun je daar bosjes ondersteboven ophangen totdat ze goed gedroogd zijn.

Colorado wordt ca. 65cm hoog en bloeit  juli-september (soms langer!)

Zaai Achillea mei-juni na de laatste nachtvorst op een zonnig plekje in de volle grond. De zaden zijn lichtkiemers dus bedek ze niet met aarde maar druk ze alleen een beetje aan.  Achillea groeit graag in losse, goed doorlatende grond. Ze zal het in natte zware grond dan ook niet goed doen. 

Je kunt er ook voor kiezen om februari-april onder glas voor te zaaien. Dek ook dan de zaden niet af en als je in een propagator zaait, zet je die in het daglicht. (niet in de zon) Zorg voor een constante bodem temperatuur van zo'n 18°C. Als de kiemplantjes meer dan twee setjes echte blaadjes hebben, kun je ze verspenen naar potjes en overdag buiten laten afharden. Na de laatste nachtvorst kun je ze dan uitplanten in de volle grond op een zonnige plaats.