Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zinnia elegans - Zinderella Peach

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66849.30
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Product informatie

Zinderella Peach is een Zinnia met Scabiosa achtige bloemen met hele mooie zalmroze en roze tinten. Iedere bloem heeft een donkere stip in het midden en heeft een verhoogd pluizig hart. De hoogte van het hart kan per bloem verschillen maar ze zijn allemaal gevuld. Erg mooi op de vaas met bijvoorbeeld de roestbruine Kattenstaart 'Hot Biscuits' (51616) en de bruine knoppen van Green Wizard! (63510)

Pluk ze alleen niet te vroeg want dan zullen ze op de vaas "instorten". De bloem moet echt stevig op de steel staan als je hem plukt. Dit kun je makkelijk even controleren door, voordat je bloem afsnijdt, de steel ongeveer 25 cm onder de bloem vast te pakken en voorzichtig te schudden. Wiebelt de bloem (alsof hij een slap nekje heeft), dan kun je hem beter nog even in de tuin laten staan.

Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas. Let er op dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte een constante temperatuur van ± 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Voorkom dat de aarde uitdroogt door de oppervlakte licht vochtig te houden. Doe dit bijvoorbeeld met een plantensproeier.