Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zinnia elegans - Chrysanthemum

€ 9,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66939.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 115 zaden
Product informatie

Deze Zinnia variëteit is een kleurrijke mix van verschillende type bloemen. Aan de robuuste planten van zo'n 90 cm hoog, komt een mix van middelgrote en grote bloemen waarvan sommigen wel 10 cm kunnen worden! De ene bloem is half gevuld de ander is volledig gevuld. Echt hele mooie bloemen die zeker de show zullen stelen in een boeket.

Pluk ze alleen niet te vroeg. Wacht even tot de bloemen stevig op de steel staan. Dit kun je makkelijk controleren door de steel ongeveer 25 cm onder de bloem vast te pakken en voorzichtig te schudden. Wiebelt de bloem op de steel? (alsof hij een slap nekje heeft). Dan is de steel nog te slap en kun je hem beter nog even in de tuin laten staan. Pluk je te vroeg, dan zullen ze namelijk op de vaas "instorten" en dat zou jammer zijn. Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas.

Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas. Let er op dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte een constante temperatuur van ± 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Voorkom dat de aarde uitdroogt door de oppervlakte licht vochtig te houden. Doe dit bijvoorbeeld met een plantensproeier.