Zea mays - Suikermais - Golden Bantam

€ 1,50*

Aantal gram
Productnummer: 12400.10
Product informatie "Zea mays - Suikermais - Golden Bantam"

Golden Bantam is een heerlijk zoete suikermais. Suikermais kun je heel gevarieerd verwerken in gerechten of lekker op de bbq grillen. Maak er bijvoorbeeld groentespiesjes van. Of snij een gekookte kolf in (3) stukken, prik aan ieder uiteinde een satéprikker en laat er roomboter op smelten. Kinderen zullen het heerlijk vinden om de sappige zoete korreltjes er af te knabbelen. Maar het is ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld chili con carne!

Zaai  in april de suikermais binnen voor. Het beste gaat dat in een kweekbak bij een constante temperatuur van ongeveer 18 °C. Als de buiten temperatuur het toelaat kun je de kiemplantjes na half mei-juni uitplanten in de volle grond op 75x20 cm. Als de planten wat groter worden, komen onderaan de hoofdsteel zijscheuten. Deze vertakkingen kun je het beste verwijderen zodat de plant alle energie in de hoofdsteel kan steken. Dan krijg je sterkere planten en betere maiskolven. Gebruik weinig tot geen mest want teveel mest gaat ten koste van de smaak. Zodra de pluimpjes bovenop de kolfjes beginnen in te drogen, kun je de mais oogsten. 

Nog één tip: De mais is het lekkerste als je het na de oogst direct eet. Direct na de oogst wordt de suiker dat in de mais zit, al omgezet naar zetmeel, dus zal de mais na een paar dagen minder zoet zijn.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei