Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zea mays - Red Husk

€ 2,25*

Dit product is voor nu helaas uitverkocht.

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45221.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 15 zaden
Product informatie

Red Husk is een maïssoort waarvan de kolf ongeveer 15-20 cm lang wordt. De kleuren zijn heel divers en kunnen iedere keer weer anders samengesteld zijn. Een opvallend kenmerk van dit ras is dat de stelen en het blad van de meeste planten een bordeauxrode kleur hebben. Als je de kolven gaat drogen kan het zijn dat de kleur van het schutblad weer verbleekt. Red Husk is een oud ras en de maïskorrels zijn eetbaar. Je kunt van de korrels bijvoorbeeld maïsmeel malen om daar brood of tortillas van te bakken. 

Zaai siermaïs februari-maart binnen voor. Dat kan onder glas maar ook in huis. Gebruik bijvoorbeeld een zaaitray of potjes en leg de korrels ca 1 cm diep in grond dat is vermengd met vermiculiet. Houd de aarde licht vochtig is. De ideale kiemtemperatuur is 20°C. Na zo'n 3 a 4 weken kun je de jonge planten buiten in korte rijen uitplanten met een plantafstand van 30 cm. Direct buiten zaaien kan eind april - half mei. Maar dan is de kans groot dat de korrels door muizen of vogels worden opgegeten...

Belangrijk: Zorg altijd dat je de planten bij elkaar zet omdat mais door de wind wordt bestoven. Als je ze te ver uit elkaar hebt gezet, komen er geen kolven aan. Het kan dus ook gebeuren dat als je verschillende varianten bij elkaar in de buurt hebt uitgeplant, er kruisbestuiving plaatsvindt. Dan zien de kleuren van de kolven er anders uit dan je had verwacht.