Zea mays - Polenta Mais

€ 29,50*

Aantal gram
Productnummer: 12410.100
Product informatie "Zea mays - Polenta Mais"

Polenta mais vindt zijn oorsprong in Mexico en is via Italië Europa binnen gekomen. Er wordt al heel lang in landen als Oostenrijk en Zwitserland Polenta van gemaakt. Een met Polenta vergelijkbaar gerecht is Mămăligă. Dat is van traditioneel Roemeens plattelands gerecht dat laatste jaren in restaurants opduikt.

De Polenta mais die wij aanbieden, ziet er net iets anders uit dan de mais die we kennen. Het is niet geel maar crème-wit. Het is een maissoort die al decennia lang in de Balkanlanden wordt verwerkt tot Polentameel. De meel wordt tegenwoordig ook steeds meer in de Nederlandse keuken gebruikt en heeft ook hier, verwerkt op verschillende manieren een plaats op veel menukaarten verovert. Je kunt met het meel namelijk nog veel meer dan alleen Polenta maken. Iedereen kent wel Griesmeelpudding of pap. Maar wat denk je van brood, koekjes, Polentafrietjes, hartige taart of een ovenschotel? Polentameel is heel veelzijdig en je kunt er vast nóg wel meer van maken! Je kunt thuis de gedroogde korrels fijnmalen tot meel met een goeie blender of een speciale graanmolen die je op de keukenmachine kunt monteren. Wil je veel meel? Misschien kun je het dan wel bij de lokale graanmolen laten malen.

Zaai de mais april - mei (op regels) direct in de volle grond bij een minimale bodemtemperatuur van 12ºC. Als de planten wat groter worden, komen er onderaan de hoofdsteel zijscheuten. Deze vertakkingen kun je het beste verwijderen zodat de plant alle energie in de hoofdstengel kan steken. Op deze manier krijg je sterkere planten en betere maiskolven.

Een tip: Gebruik weinig tot geen mest want dat gaat ten koste van de smaak.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: April, Mei