Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zea mays - Polenta Maïs

€ 29,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12410.100
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 3 zaden
Product informatie
Polenta maïs vindt zijn oorsprong in Mexico en is via Italië Europa binnen gekomen. Er wordt al heel lang in landen als Oostenrijk en Zwitserland Polenta van gemaakt. Een met Polenta vergelijkbaar gerecht is Mămăligă. Dat is van traditioneel Roemeens plattelands gerecht dat laatste jaren in restaurants opduikt.

De Polenta maïs die wij aanbieden, ziet er net iets anders uit dan de maïs die we kennen. Het is niet geel maar crème-wit. Het is een maïssoort die al decennia lang in de Balkanlanden wordt verwerkt tot Polentameel. De meel wordt tegenwoordig ook steeds meer in de Nederlandse keuken gebruikt en heeft ook hier, verwerkt op verschillende manieren een plaats op veel menukaarten verovert. Je kunt met het meel namelijk nog veel meer dan alleen Polenta maken. Iedereen kent wel Griesmeelpudding of pap. Maar wat denk je van brood, koekjes, Polentafrietjes, hartige taart of een ovenschotel? Polentameel is heel veelzijdig en je kunt er vast nóg wel meer van maken! Je kunt thuis de gedroogde korrels fijnmalen tot meel met een goeie blender of een speciale graanmolen die je op de keukenmachine kunt monteren. Wil je veel meel? Misschien kun je het dan wel bij de lokale graanmolen laten malen.

Zaai de maïs april - mei (op regels) direct in de volle grond bij een minimale bodemtemperatuur van 12ºC. Als de planten wat groter worden, komen er onderaan de hoofdsteel zijscheuten. Deze vertakkingen kun je het beste verwijderen zodat de plant alle energie in de hoofdstengel kan steken. Op deze manier krijg je sterkere planten en betere maiskolven.

Een tip: Gebruik weinig tot geen mest want dat gaat ten koste van de smaak.