Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zea mays - Little Jewels

€ 17,50*

Dit product is voor nu helaas uitverkocht.

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45208.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 15 zaden
Product informatie

Little Jewels heeft lange slanke kolfjes met hele kleine glanzende maïskorreltjes in allerlei kleuren. Little Jewels is siermaïs. Het is dus niet voor consumptie bedoeld. Je kunt de kolfjes heel makkelijk drogen. Als ze geoogst zijn, vouw je de schutbladeren naar achteren. (Dat is het leukste om te doen want dan zie je welke kleuren er tevoorschijn komen!) Dan hang je ze op een droge, goed geventileerde plaats of buiten onder een afdak waar het een beetje waait. Zorg dat ze niet te dicht op elkaar hangen zodat er overal lucht bij kan komen. Dat voorkomt schimmelvorming. Je kunt er ook voor kiezen om ze op bijvoorbeeld een verhoogd rooster te leggen. Zorg ook dan voor genoeg ruimte tussen de kolfjes en draai ze af en toe om zodat de onderkant ook goed kan drogen.

De planten worden ca. 150 cm hoog en de kolfjes zijn ongeveer 10-12cm lang.

Zaai siermaïs februari-maart binnen voor. Dat kan onder glas maar ook in huis. Gebruik bijvoorbeeld een zaaitray of potjes en leg de korrels ca 1 cm diep in grond dat is vermengd met vermiculite. Houd de aarde licht vochtig is. De ideale kiemtemperatuur is 20°C. Na zo'n 3 a 4 weken kun je de jonge planten buiten in korte rijen uitplanten met een plantafstand van 30 cm. Direct buiten zaaien kan eind april - half mei. Maar dan is de kans groot dat de korrels door muizen of vogels worden opgegeten...

Belangrijk: Zorg altijd dat je de planten bij elkaar zet omdat mais door de wind wordt bestoven. Als je ze te ver uit elkaar hebt gezet, komen er geen kolven aan. Het kan dus ook gebeuren dat als je verschillende varianten bij elkaar in de buurt hebt uitgeplant, er kruisbestuiving plaatsvindt. Dan zien de kleuren van de kolven er anders uit dan je had verwacht.