Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Kong Red

€ 3,25*

Aantal zaden
Productnummer: 53362.10
Product informatie "Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Kong Red"

Siernetel is altijd al een populaire plant geweest maar is de laatste jaren wat meer op de achtergrond terecht gekomen. Heel erg jammer vinden wij want er zijn tegenwoordig zoveel mooie nieuwe variëteiten ontwikkeld! Neem bijvoorbeeld deze Kong® Red. Net als De Kong® Mozaïek (53361) komt hij uit de Premium Shade serie en heeft hij grote bladeren. Maar deze variëteit heeft weer een andere kleur en een ander patroon. Ook super mooi! De Premium Shade serie is speciaal geteeld voor een schaduwrijke standplaats. Zet de planten dus in de schaduw in mooie grote potten op je balkon, terras of zet ze in de border van je tuin. Zelfs in huis als potplant doet deze variëteit het goed! Heb je geen schaduwrijke standplaats? Dan zijn de Siernetels uit de Premium Sun serie misschien wel iets voor je.

Deze planten worden zo'n 45-50 cm hoog en hebben opvallend grote, donkerrode bladeren met felrode aderen en een frisgroene rand. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten, houd dan rekening met een plantafstand van ±45 cm.

Zaai Coleus in vochtige losse zaaigrond en zorg dat de bodemtemperatuur constant 20-22°C is. Dek de zaden niet /nauwelijks af met grond want Coleus is een lichtkiemer. Doe de deksel op de zaaitray of propagator en zorg er met een plantenspuit voor dat de aarde vochtig blijft want als de aarde te droog is, zal het zaad niet gaan kiemen. Controleer dit dagelijks. Als je in huis zaait, zet je de tray of propagator in een warme kamer bij het raam maar niet boven de verwarming want dan zal de grond te snel drogen.

Hebben de kiemplantjes minimaal 2 blaadjes? Dan kun je de deksel eraf laten maar laat ze nog wel op een lichte plaats staan (niet in de zon) en pas op dat de grond niet te droog wordt. Zodra de plantjes 6 blaadjes hebben kun je ze uitplanten. Gebruik voedzame grond dat je mengt met bijvoorbeeld vermiculite want Coleus groeit graag in luchtige goed doorlatende aarde.

Een tip: Wil je mooie gedrongen planten? Dan zul je ze regelmatig moeten toppen. Is de plant groot genoeg, dan knip je er, samen met de top, per steel steeds twee paar bladeren af. De plant zal dan gaan vertakken en krijg je mooie volle planten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.
Behandeling zaad: Gepelleteerd
Bloeitijd: Juli, Augustus
Hoogte: 20 - 50 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Maart, April