Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Chocolate Mint

€ 3,25*

Aantal zaden
Productnummer: 53366.10
Product informatie "Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Chocolate Mint"

Chocolate Mint is een opvallende Siernetel met middelgrote bladeren die van fluweel lijken te zijn. Het meest opvallende is toch wel het groene randje dat aan ieder blad zit. Deze variant is door zijn gedrongen groei erg geschikt om in bakken of potten te planten. Leuk in combinatie met andere planten maar een grote pot met alleen maar siernetel is ook heel mooi.  De Premium Sun serie is speciaal geteeld voor een zonnige standplaats maar zal het ook goed doen op een plaats half in de schaduw. Is het een droge en hete zomer, dan kan het gebeuren dat de bovenste bladeren verbranden. Zolang de luchtvochtigheid niet te laag is, doen ze het in ons klimaat heel goed. Heb je geen zonnige standplaats? Dan zijn de Siernetels uit de Premium Shade serie misschien wel iets voor je.

Chocolate Mint wordt zo'n 40-50 cm hoog en heeft opvallende bruin-rode bladeren met een fris groen randje. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten, houd dan rekening met een plantafstand van ± 30 cm.

Zaai Coleus in vochtige losse zaaigrond en zorg dat de bodemtemperatuur constant 20-22°C is. Dek de zaden niet /nauwelijks af met grond want Coleus is een lichtkiemer. Doe de deksel op de zaaitray of propagator en zorg er met een plantenspuit voor dat de aarde vochtig blijft want als de aarde te droog is, zal het zaad niet gaan kiemen. Controleer dit dagelijks. Als je in huis zaait, zet je de tray of propagator in een warme kamer bij het raam maar niet boven de verwarming want dan zal de grond te snel drogen.

Hebben de kiemplantjes minimaal 2 blaadjes? Dan kun je de deksel eraf laten maar laat ze nog wel op een lichte plaats staan (niet in de zon) en pas op dat de grond niet te droog wordt. Zodra de plantjes 6 blaadjes hebben kun je ze uitplanten. Gebruik voedzame grond dat je mengt met bijvoorbeeld vermiculite want Coleus groeit graag in luchtige goed doorlatende aarde.

Een tip: Wil je mooie gedrongen planten? Dan zul je ze regelmatig moeten toppen. Is de plant groot genoeg, dan knip je er, samen met de top, per steel steeds twee paar bladeren af. De plant zal dan gaan vertakken en krijg je mooie volle planten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.
Behandeling zaad: Gepelleteerd
Bloeitijd: Juli, Augustus
Hoogte: 20 - 50 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei