Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum lycopersicum - Romatomaat - San Marzano

€ 2,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12645.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 400 zaden
Product informatie

San Marzano is een klassieke Romatomaat die vaak wordt verwerkt in sauzen en soepen. Dit ras is erg populair bij de meeste keukenprinsen en prinsessen. Als je wel eens zelf tomatensoep of saus met deze tomaten hebt gemaakt, snap je waarom... het velletje laat namelijk erg makkelijk los nadat je ze hebt 'laten schrikken'.  De plant is een vroegbloeier en geeft een overvloedige oogst die tot laat in het seizoen kan doorgaan. Zorg vooral bij Pomodoro San Marzano voor een goede ondersteuning want de trossen kunnen behoorlijk zwaar worden. 

Zaai tomaten voor in februari-maart. Dat kun je het beste doen in de 'Pluggbox' (70295), een kweekbak of verwarmde kas. Zorg dat de bodemtemperatuur zo'n 20°C is . Als de eerste blaadjes verschijnen, plant je ze uit in aparte potjes. Daar kun je bijvoorbeeld de turfpotjes 881509 of 881510 voor gebruiken.

In mei kun je de jonge planten uitplanten in de volle grond, grote potten of in bakken. Zet ze op een zonnige plaats, ongeveer 60 cm uit elkaar. Bind tijdens de groei de 'hoofdstam' van de plant steeds om de 20-30 cm aan een lange stevige stok van zo'n 250 cm of langs gaas met grote mazen. Let er op dat je niet te strak bindt want de hoofdstam wordt steeds dikker en je wilt niet dat de sapstroom wordt afgekneld! Als er drie á vier bloemtrossen aan de plant zitten, haal je de top uit de plant zodat alle 'kracht' naar de vruchten gaat. De zijscheuten die uit de bladoksels komen, haal je meteen weg want deze 'diefjes' stelen voeding van de tomaten. (Dit hoef je bij struik- en dwergtomaten niet te doen.)

Geef de planten regelmatig water maar zorg dat je geen water over het blad giet. Kweek je in een kas? Dan kun je de planten ook langs draad laten groeien. Zorg er voor dat je goed ventileert zodat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt. Zo voorkom je schimmels en ziektes.

Tot slot nog één tip: Haal het blad dat over de tomaten hangt weg zodat de zon goed op de vruchten kan schijnen. Dan rijpen ze beter en zijn ze veel lekkerder.