Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum aethiopicum - Sieraubergine - Striped Toga

€ 7,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45414.100
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Vruchtkleur
Oranje
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Striped Toga is een oranje sieraubergine met groene strepen en een grootte van zo'n 5 cm. Je ziet ze wel eens in de tuincentra of bouwmarkten in van die kant en klaar gevulde bakjes samen met verschillende kleine pompoentjes en andere siervruchten. Leuk in een mooie schaal op tafel. Bij de bloemist kun je ze soms, net als Pumpkin on a Stick, aan de tak kopen. De vruchtjes groeien aan struiken met lange takken en groot blad. Dat grote blad is er dan inmiddels afgehaald want dat wordt meestal aan de struik al geel omdat alle kracht van de plant voor het rijpen van de vruchtjes wordt gebruikt. Zo'n tak staat heel mooi in een grote fles of kruik. Gewoon één tak samen met misschien nog een grote tak Asparagus die er sierlijk naast staat....

De plant kan heeft een struikvormige groeiwijze en kan wel 150 cm hoog worden. Nadat de plant heeft gebloeid met kleine witte bloemetjes, komen er trosjes lichtgroene vruchtjes aan die langzaam oranje kleuren. De vruchten zijn eetbaar maar hebben een sterke, haast bittere smaak. Je moet er van houden... Vandaar dat het hier en in omliggende landen meer als siervrucht wordt aangeboden. 

Tip: Omdat er soms best veel vruchten aan de lange takken kunnen komen, kunnen ze door het gewicht omvallen. Daarom kun je ze het beste ondersteunen door bijvoorbeeld langs de rij planten draad te spannen.  

Zaai Striped Toga februari - april voor in een propagator of vensterbak kweekkas. Voor het kiemen is een constante temperatuur van 20-25 °C nodig. Een verwarmingsmatje is in dit geval erg handig. Zodra de kiemplantjes groot genoeg zijn, plant je ze uit in grote bakken (bijvoorbeeld in speciekuipen) of zet je ze in de koude kas of tunnelkas in de grond. Zorg voor voedzame aarde. 

Belangrijk om te weten: Solanum aethiopicum Striped Toga is lastig buiten te telen.