Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum aethiopicum - Sieraubergine - Pumpkin on a stick

€ 17,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45413.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Pumpkin on a stick is een heel leuk siervruchtje die je lang kunt bewaren. De rode-oranje vruchtjes lijken op mini pompoentjes of kleine vleestomaatjes. Ze zijn eetbaar maar de smaak is best bitter. Daarom worden ze meestal als siervruchtjes verkocht. Ze zijn heel leuk om bijvoorbeeld als decoratie  op een herfst schaal te leggen. Je kunt ze ook eerst aan de steel laten zitten en dan in een mooie vaas zetten.

Pumpkin on a stick is éénjarig en de planten worden ca.100cm hoog. De vruchtjes verschijnen nadat de kleine witte bloempjes zijn uitgebloeid. Je kunt ze augustus-oktober oogsten.

Tip: Omdat de vruchtjes samen best zwaar worden voor de steel waar ze aan groeien, raden we je aan om de planten te steunen. Dat kun je doen door ze bijvoorbeeld langs een rek of gaas te binden. Ondersteun je ze niet, dan zullen de stelen naarmate de vruchtjes groter worden omvallen. 

Zaai Pumpkin on a stick maart-april voor onder glas of binnenshuis in een zaaitray of propagator. De ideale kiemtemperatuur is 20°C. Als de kiemplantjes groot genoeg zijn, plant je ze uit in grote potten of bakken. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 70 cm. Je kunt ze het beste in een tunnelkas of koude kas kweken. Buitenteelt lukt vaak niet.

Belangrijk: Zorg er wel voor dat je de ramen of deur van je kas open zet zodat de bijen en hommels de bloemen kunnen bestuiven. Anders komen er geen vruchtjes aan de planten.