Pisum sativum - Rijsdoperwt - Eerste vroege Mei

€ 2,95*

Aantal gram
Productnummer: 11065.75
Product informatie "Pisum sativum - Rijsdoperwt - Eerste vroege Mei"

Eerste vroege mei is een makkelijk te kweken vroege rijsdoperwt. Het leuke van peulvruchten is dat ze niet zo veeleisend zijn. Je kunt ze op iedere grondsoort kweken en ze hebben nauwelijks last van ziektes en plagen. Ze hebben niet eens veel mest nodig om toch productief te zijn. Daarom zijn ze heel leuk om met kinderen te kweken!

Rijsdoperwten laat je langs gaas groeien. Ze worden wat hoger dan de stamtypes en hebben daarom houvast nodig. Ze worden zo'n 130-150 cm hoog. Je zaait dan aan beide kanten van het gaas een rij. Zorg in de rij voor een plantafstand van zo'n 3 cm en zorg dat er tussen de rijen 125 cm ruimte zit.

Eerste vroege mei kun je het beste maart-april in de volle grond uitzaaien. Zaai je pas in mei, dan heb je kans dat er minder peulen aan de plant komen en is de kans groot dat de plant last krijgt van meeldauw. Stop het erwtje ongeveer 3 cm diep in de grond. Dan verklein je de kans dat ze worden opgegeten door muizen en vogels. Zaai je liever voor? Dat kun je al in februari doen. Plant de plantjes in maart uit in rijen. Hou daarbij dezelfde plantafstand aan als bij het zaaien.
Oogsttijd: Juni, Juli
Zaaitijd in vollegrond: Februari, Maart, April
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart