Phaseolus vulgaris - Stokslaboon - Neckarkönigin

€ 3,99*

Aantal gram
Productnummer: 11500.100
Product informatie "Phaseolus vulgaris - Stokslaboon - Neckarkönigin"

Neckarkönigin is een stokslaboon die ook bekend is als Spekboon. De peulen van dit ras zijn vlezig en hebben een lengte van ongeveer 20 cm. Laat de planten langs stevig steunmateriaal groeien want ze kunnen wel 200-250 cm hoog worden! Dat kunnen bijvoorbeeld bonenstaken zijn maar als je in de kas kweekt kan het ook met touw. Als het maar stabiel en sterk is zodat het de volle belasting van de plant kan dragen. 

Zaai Neckarkönigin mei-juli op een zonnige beschutte plaats. Een goede leidraad zou zo'n 8 a 10 planten per m² zijn. Zaai je liever voor? Dan kun je al in april beginnen. Je plant de kiemplantjes dan mei-juli uit. De plantafstand in de rij is ongeveer 15 cm en zorg voor zo'n 75 cm ruimte tussen de rijen. De oogst van stokbonen begint over het algemeen iets later dan bij de stambonen. Afhankelijk van het zaaimoment en het weer, kun je meestal in juli gaan oogsten. Om niet alles in één keer te hoeven oogsten, kun je buiten ook gefaseerd zaaien. Zaai dan bijvoorbeeld de eerste keer half mei en de tweede keer eind juni. Handig als je geen grote diepvries hebt!

Nog even een paar leuke weetjes: Laat de bonen een uur voordat je gaat zaaien even weken in zonnebloemolie. Dat zou helpen tegen bodemschimmels. Ook kun je even voordat je zaait de boon met een speld aanprikken. Dan wordt de opname van vocht makkelijker en dat zorgt weer voor een betere opkomst. 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni, Juli
Zaaitijd onder glas: April, Mei