Phaseolus vulgaris - Stokslaboon - Cobra

€ 3,50*

Aantal gram
Productnummer: 11470.75
Product informatie "Phaseolus vulgaris - Stokslaboon - Cobra"

Cobra is een stokslaboon met een hoge opbrengst van fijne, lange peulen. Het opvallende aan Cobra is dat hij zwartzadig is, dat hij een trage zaadgroei en een lange oogstperiode heeft. Laat de planten langs stevig steunmateriaal groeien want ze kunnen wel 200-250 cm hoog worden. Dat kunnen bijvoorbeeld bonenstaken zijn maar als je in de kas kweekt kan het ook met touw. Als het maar stabiel en sterk is zodat het de volle belasting van de plant kan dragen. 

Zaai Cobra mei-juli op een zonnige plaats. Een goede leidraad zou zo'n 8 a 10 planten per m² zijn. Zaai je liever voor? Dan kun je al in april beginnen. Je plant de kiemplantjes dan mei-juli uit. De plantafstand in de rij is ongeveer 15 cm en zorg voor zo'n 75 cm ruimte tussen de rijen.

De oogst van stokbonen begint over het algemeen iets later dan bij de stambonen. Afhankelijk van het zaaimoment en het weer, kun je meestal in juli gaan oogsten. Om niet alles in één keer te hoeven oogsten, kun je buiten ook gefaseerd zaaien. Zaai dan bijvoorbeeld de eerste keer half mei en de tweede keer eind juni. Handig als je geen grote diepvries hebt!
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: April, Mei