Phaseolus vulgaris - Pronksnijboon - Emergo

€ 3,75*

Aantal gram
Productnummer: 11090.75
Product informatie "Phaseolus vulgaris - Pronksnijboon - Emergo"

Emergo is een productief ras. De bonen groeien aan grote sterke planten die weinig last van windschade hebben. Ideaal voor als je op een open stuk grond teelt. Je kunt ze zelfs als windscherm langs een windgevoelig gewas laten groeien. De plant bloeit met witte bloemen en na de bloei verschijnen er lange, dikke peulen. 

Zaai Emergo half mei-juni op een zonnige plaats in de volle grond. De planten kunnen wel 250-300 cm worden. Daarom kun je het beste maximaal 3 bonen per stok zaaien. De ideale plantafstand is 15 cm. Stop ieder boontje zo'n 3 cm diep in de grond. Zet de stokken in de rij ± 80 cm uit elkaar en zorg voor een stevige constructie met bovenaan een horizontale stok als verbinding. Kijk voor goeie tips maar eens op internet. Er is echt veel te vinden over het zetten van bonenstaken.

Oogsten kan van juli tot oktober. Het is wel een ras waarvan je de peulen op tijd moet plukken. Laat je ze te dik worden, dan zijn alleen de niet rijpe bonen nog eetbaar. In een jong stadium zijn ze dus het lekkerste.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni