Phaseolus vulgaris - Kapucijner - Blauwschokker

€ 2,95*

Aantal gram
Productnummer: 11075.75
Product informatie "Phaseolus vulgaris - Kapucijner - Blauwschokker"

Blauwschokker is een Kapucijner met paarse bloemen en paarse peulen. Je eet, net als bij doperwten, alleen de 'zaden'. Ook dit is een rijstype. Een rijstype heeft steun van gaas of bonenstaken nodig. Je laat bijvoorbeeld aan beide zijden van gaas planten omhoog gaan of zet bonenstaken waarlangs de planten omhoog kunnen groeien. Laat een breed pad tussen de rijen van ongeveer 150 cm. Blauwschokker kan wel 200 cm hoog worden. Zorg dus voor voldoende hoogte zodat ze goed kunnen klimmen. 

Blauwschokker kun je het beste maart-april op een zonnige plaats in de volle grond uitzaaien. Zaai je pas in mei, dan heb je kans dat er minder peulen aan de plant komen of dat de plant last krijgt van meeldauw. Hou een plantafstand van zo'n 5 cm aan en stop het boontje ongeveer 3 cm diep in de grond. Dan verklein je de kans dat ze worden opgegeten door muizen en vogels. Zaai je liever voor? Dat kun je al in februari doen. Plant de plantjes in maart in rijen uit en zorg ook dan voor een plantafstand van zo'n 5 cm.

Oogsten kan juli - september. Je kunt ze na het plukken meteen verwerken in je gerecht of invriezen maar je kunt de peulen ook aan de plant laten rijpen en de kapucijners drogen.  
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Juli, Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Maart, April
Zaaitijd onder glas: Februari