Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Phaseolus vulgaris - Kapucijner - Blauwschokker

€ 2,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
11075.75
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April
Zaaitijd onder glas
Februari
Aantal zaden/gram
± 4 zaden
Product informatie

Blauwschokker is een Kapucijner met paarse bloemen en paarse peulen. Je eet, net als bij doperwten, alleen de 'zaden'. Ook dit is een rijstype. Een rijstype heeft steun van gaas of bonenstaken nodig. Je laat bijvoorbeeld aan beide zijden van gaas planten omhoog gaan of zet bonenstaken waarlangs de planten omhoog kunnen groeien. Laat een breed pad tussen de rijen van ongeveer 150 cm. Blauwschokker kan wel 200 cm hoog worden. Zorg dus voor voldoende hoogte zodat ze goed kunnen klimmen. 

Blauwschokker kun je het beste maart-april op een zonnige plaats in de volle grond uitzaaien. Zaai je pas in mei, dan heb je kans dat er minder peulen aan de plant komen of dat de plant last krijgt van meeldauw. Hou een plantafstand van zo'n 5 cm aan en stop het boontje ongeveer 3 cm diep in de grond. Dan verklein je de kans dat ze worden opgegeten door muizen en vogels. Zaai je liever voor? Dat kun je al in februari doen. Plant de plantjes in maart in rijen uit en zorg ook dan voor een plantafstand van zo'n 5 cm.

Oogsten kan juli - september. Je kunt ze na het plukken meteen verwerken in je gerecht of invriezen maar je kunt de peulen ook aan de plant laten rijpen en de kapucijners drogen.