Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Paul Potato - Paul Potato Startset

€ 39,95*

  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
90880
Product informatie
Heb je geen tuin maar wel een balkon of heb je wel tuin, maar geen ruimte voor een moestuin en wil je heel graag je eigen aardappels, kruiden kweken? Dan ga je toch gewoon verticaal tuinieren! Dankzij deze handige aardappeltoren kan dat. Super leuk en leerzaam voor kinderen maar ook erg leuk voor jezelf! Naast aardappels kun je er natuurlijk ook bijvoorbeeld radijsjes, sla of pinda's in kweken.

Deze Paul Potato Startset bestaat uit 3 bakken en een waterschotel. De bakken zijn los verkrijgbaar dus je kunt er ook nog een verdieping bovenop zetten als je dat zou willen. Is het seizoen afgelopen, dan maak je alles schoon en zet je de bakken in elkaar. Zo nemen ze bijna geen ruimte in beslag. Even voor je beeldvorming: De bakken van Paul Potato zijn 44x44x50cm. Om er drie te vullen heb je zo'n 42 liter aarde nodig en er gaan in totaal 9 pootaardappels in. De bakken en de schotel zijn gemaakt van Polypropyleen.

Zo werkt het: Als je aardappels gaat poten, vul je de bakken voor de helft met losse, goed doorlatende grond. Het liefst gemengd met compost. Dan poot je in iedere hoek één voorgekiemde pootaardappel en dek je de bak af met nog een laag aarde. Kies een zonnige standplaats en zet de etages op elkaar. Let er wel op dat het niet meer gaat vriezen. De bakken bieden natuurlijk niet zo'n goede bescherming tegen vorst als wanneer je in de volle grond zou telen. Als er toch onverwacht nog een nachtvorstje komt, kun je de plantjes beschermen door de bakken in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek.

Voorkiemen doe je zo: Leg de aardappeltjes met voldoende tussen ruimte naast elkaar op bijvoorbeeld een grote zaaitray of zet ze in een eierdoosje en laat ze een paar weken bij zo'n 10 °C op lichte plek staan. Je zult zien dat er na een week of drie allemaal korte, gedrongen scheutjes ontstaan. Dat is het moment dat je ze in de bakken kunt poten. Let erop dat bij het poten de beste scheutjes omhoog "kijken".

Nog even een tip: Zet ze tijdens het voorkiemen liever niet in een donkere en warmere ruimte omdat dan de scheutjes te lang en slap worden. Dat kost de pootaardappel te veel energie en te lange scheuten zullen afbreken bij het poten.