Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Panicum miliaceum - Pluimgierst

€ 4,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
90380.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Product informatie

Pluimgierst is een siergras dat in de zomermaanden frisgroen is en in de herfst mooi verkleurd. De sierlijke halmen zitten bovenaan de stelen en hangen een beetje voorover. Zoek je siergras voor in je Pluktuin? Dan is dit zeker een aanrader, ze zijn heel mooi in boeketten! Maar als je thuis een border met vaste planten hebt, is Pluimgierst een mooie groene onderbreking tussen verschillende kleuren. De zaden van Pluimgierst zitten trouwens ook vaak in het strooivoer dat we in de winter aan de vogels geven. Knip ze in het najaar dus vooral niet te vlug af want je hebt grote kans dat je regelmatig bezoek van gevleugelde vriendjes krijgt!

Pluimgierst wordt ± 100 cm hoog, staat graag op een zonnige plaats in vruchtbare, goed doorlatende grond en bloeit van juli - september.

Zaai Panicum miliaceum vanaf half mei - half juni in de volle grond, in fijn geharkte, vochtige aarde die al is opgewarmd door de zon. De ideale kiemtemperatuur is 15º C dus zaai niet te vroeg. Je kunt er ook voor kiezen om binnen voor te zaaien. Verplant de kiemplantjes dan in kleine bosjes naar trays of potjes waarna je ze laat acclimatiseren en verder laat groeien. Plant ze pas buiten uit als er geen vorst meer wordt voorspeld.