Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Nelson Garden - Kiembakje

€ 7,95*

  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
70110
Product informatie

Dit handige kweekbakje is speciaal voor het kweken van kiemgroente. Kiemgroentes zijn de jonge spruiten van diverse groentesoorten. Je hebt vast wel eens in de koeling bij de supermarkt Alfalfa, Prei of Radijs spruiten zien liggen. Ze zijn heel gezond en ook erg makkelijk om thuis zelf te kweken.

-Leg 2-3 eetlepels van de zaadjes in de transparante deksel en doe het rooster erop. Spoel de zaadjes vervolgens meerdere              malen met water en zeef ze voorzichtig door het rooster.
-Laat ze nu een nachtje weken in water.
-Giet het water af en spoel de zaadjes opnieuw. Zet het bakje (met het zwarte deel onder) op een bordje of schaaltje en zet het        geheel 2-3 dagen in het donker, bijvoorbeeld onder een theedoek.
-Spoel de kiemen 2-3 keer per dag.
-Zet het bakje vervolgens in het licht en blijf 2-3 keer per dag spoelen. Afhankelijk van het soort zijn de kiemen na 5-10 dagen          eetbaar.

Tip: Wil ze even bewaren? Dan draai je het hele bakje ondersteboven en zet je het in de koelkast. Op deze manier kun je je eigen kiemplantjes *4-5 dagen goed houden.

 *Het aantal dagen is afhankelijk van het soort.

Het geheel is gemaakt van stevig kunststof,  is 15x15x11 cm en bestaat uit een bodem met smalle openingen en een kap. Op de verpakking staat, samen met een paar afbeeldingen, ook een duidelijke gebruiksaanwijzing. (NL, DE, EN, PL.)
Bij dit kiembakje kun je nog een bijpassend bodembakje bestellen (70130) zodat bijvoorbeeld  je vensterbak beschermd wordt tegen nat worden. Zo heb je meteen een complete set die je met een paar zakjes zaad heel erg goed cadeau kunt geven!