Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lobelia x speciosa - Starship Blue

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
62322.20
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Natuurlijk mag de Starship™ Blue niet in ons rijtje van Lobelia's ontbreken! Dit is net als Starship™ Rose en Burgundy een mooie stevige plant met groen blad die je heel goed in een mooie pot op je balkon of terras kunt zetten. Maar in de border zal hij ook zeker de show stelen. De bijen, hommels en vlinders zullen er trouwens ook blij mee zijn! Tsja....en dan nu het dilemma van het kiezen. Welke kleur gaat het worden....roze, donkerrood of deze mooie paars-blauwe.... Waarom maak je er zelf niet een mix van? Ze passen heel goed bij elkaar! Lobelia Starship™ is een type met een vrij compacte uniforme groei.

De plant heeft een recht opgaande, vertakkende groeiwijze en wordt ongeveer 55cm hoog. Hij staat het liefst op een zonnige plaats en bloeit juli-september.

Zaai Lobelia Starship™ maart-april het liefst in een propagator of vensterbank kweekkas. Dek de zaden niet of nauwelijks af en zorg voor daglicht, want Lobelia is een lichtkiemer. Zorg voor een constante temperatuur van 22º-24ºC. Na het verspenen kun je de kiemplantjes verder opkweken bij een temperatuur van 16º-20ºC. Plant ze na de laatste vorst buiten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.