Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Linum usitatissimum - Vlas blauw-paars

€ 32,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
60250.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Aantal zaden/gram
± 300 zaden
Product informatie

Vlas (of Lijnzaad), is een heel leuk gewas dat voor verschillende doelen gezaaid kan worden. Het wordt bijvoorbeeld voor industrieel gebruik gezaaid. Je hebt vast wel eens gehoord van Lijnzaadolie en misschien weet je ook dat er van de vezels linnen wordt gemaakt. Maar wat je misschien interessanter vindt, is dat je het zelf kunt zaaien op een strook grond die je even niet gebruikt, bijvoorbeeld als grondverbeteraar of als tussenteelt om je grond een jaar te laten rusten.

Maar heb je een pluktuin? Dan is Vlas echt een aanrader om te zaaien want de kleine blauw-paarse bloempjes zijn leuk op een vaasje én je kunt de zaadbolletjes drogen. Super voor droogboeketjes of om ze in bosjes te verkopen! Een grappig feitje is dat de bloempjes bij zonnig weer s' morgens open gaan en sluiten bij slecht weer of s' avonds wanneer het donker wordt. Iedere dag bloeien er weer andere bloempjes waar de bijen en hommels dol op zijn.

Zaai Linum april-mei direct in goed doorlatende grond op een plaats in de zon. Zaai niet te diep, ca.0,5 cm. Dun uit tot 10-15 cm. Vlas bloeit juni-juli en wordt zo'n 40-50 cm hoog. Je kunt ongeveer begin augustus de stelen met de zaaddoosjes gaan oogsten. Dat doe je door ze met wortel en al uit de grond te trekken. (vroeger maakten ze daar de bekende Vlaskapelletjes van)

Nog even een tip: Wil je ze drogen? Knip dan de wortels van de stelen, maak er bosjes van en hang ze ondersteboven op een droge, goed geventileerde plaats.