Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Linum grandiflorum - Vlas Salmon

€ 1,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
60251.1
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Product informatie

De meesten van ons kennen Vlas of Lijnzaad met blauw-paarse bloemetjes. Maar wil je net even iets anders? Dan is de zalmkleurige Vlas een leuke variant. Vlas is zo'n gewas dat je kunt zaaien op een strook grond als tussenteelt of grondverbeteraar. De kleine bloempjes gaan s' morgens bij zonnig weer open, sluiten zich s' avonds en overdag bij slecht weer. Elke dag bloeien er weer andere bloemetjes. Als ze zijn uitgebloeid, komen er kleine ronde zaadbolletjes tevoorschijn die erg leuk zijn om te drogen. Eenmaal gedroogd, kun je ze  bijvoorbeeld in droogboeketjes verwerken.

Zaai Linum april-mei direct in goed doorlatende grond op een plaats in de zon. Zaai niet te diep, ca.0,5 cm. Dun uit tot 10-15 cm. Vlas bloeit juni-juli en wordt zo'n 40- 50 cm hoog. Je kunt ongeveer begin augustus de stelen met de zaaddoosjes gaan oogsten. Dat doe je door ze met wortel en al uit de grond te trekken. 

Nog even een tip: Wil je ze drogen? Knip dan de wortels van de stelen, maak er bosjes van en hang ze ondersteboven op een droge, goed geventileerde plaats.