Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lathyrus odoratus - Siererwt - Just Julia

€ 2,25*

% € 5,50*
Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
62275.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 12 zaden
Product informatie

Just Julia is een lichtblauwe Lathyrus met vrij grote bloemen op vrij lange stelen. De bloemen verspreiden een heerlijke nostalgische geur dus zet ze vooral in de buurt van je terras! Je kunt ze ook als snijbloem op een mooi glazen vaasje zetten zodat je ook binnen van de geur kunt genieten. Leuk op bijvoorbeeld een dienblad samen met wat andere decoratie spulletjes....Ook dit is een soort dat is ontwikkeld door de bekende Engelse kweker Roger Parson. (de schrijver van het boek Sweet Peas)

Een tip: Lathyrus heeft als snijbloem niet zo'n lange levensduur maar je geniet er op de vaas een dag of vijf van, als je ze plukt wanneer er nog minstens twee ongeopende bloemen aan de top zitten.

Voorzaaien kan in februari-maart. Zaai ze het liefst voor in potjes met een doorsnede van zo'n 9 cm zodat het wortelgestel zich goed kan ontwikkelen. Een zaaitray is voor Lathyrus vaak niet diep genoeg. Doe maximaal 4 zaadjes (met wat afstand ertussen) in een potje en bedek de zaadjes met een laagje aarde dat niet dikker is dan het zaadje zelf. Zorg voor een constante temperatuur van zo'n 17°C en houdt de aarde iets vochtig. Zodra de plantjes boven komen, zet je ze in een koele ruimte. (Bijvoorbeeld een slaapkamer waar geen verwarming aan is.)

Als de plantjes groter zijn dan 15 cm mogen ze in maart buiten afharden. Plant ze vanaf half april uit op een zonnige plaats in de volle grond en zorg voor een onderlinge afstand van ongeveer 10 cm. (Lathyrus kan na het afharden tegen een paar graden vorst.) Lathyrus is een echte klimmer en wordt een kleine 200cm hoog. Zorg dus voor gaas of een rek waar ze langs omhoog kunnen groeien.

Nog even dit: De zaden/boontjes van Lathyrus zijn niet eetbaar!