Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Ipomoea purpurea - Klimmende Winde - Bohemian Shades

€ 2,99*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
68350.0.5
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 40 zaden
Product informatie

Dit is toch eigenlijk wel dé klassieke kleurencombinatie binnen de Ipomoea mengsels! Daarom mag Bohemian Shades ook in onze collectie niet ontbreken. Deze klimplanten met een combinatie van violet kleurige en blauwe bloemen is een echte blikvanger in je tuin of op je balkon. De hele zomer bloeien er iedere ochtend weer nieuwe bloemen.

Deze razendsnelle klimmers kunnen wel 300 cm hoog worden! Maak daarom met lange stokken, draad of gaas een klimrek waar de planten langs omhoog kunnen groeien. Dat kan in de tuin maar ook in een grote bloempot.

Tip: Maak samen met kinderen een wigwam van bonenstaken en laat daar de planten langs groeien. Zorg dat er onderin een opening blijft waardoor de kinderen naar binnen kunnen. Zo creëer je samen een natuurlijke tent waar ze in kunnen spelen en zelf kun je van de mooie bloemen genieten. 

Zaai de Klimmende Winde maart - april voor en plant de kiemplantjes na zo'n 6 weken uit. Houd rekening met een plantafstand van 20 cm.Direct zaaien in de volle grond kan ook. Dat kun je na de laatste nachtvorst doen.

Nog even een tip: Voordat je gaat zaaien, kun je de zaden het beste 24 uur laten weken in lauw water. Dat bevordert het kiemproces.