Helipterum roseum - Zonnestrobloem - Pierrot White

€ 2,95*

Aantal gram
Productnummer: 59400.0.5
Product informatie "Helipterum roseum - Zonnestrobloem - Pierrot White"

Pierrot is net even iets bijzonderder dan de zachtroze en witte Strobloempjes.  De bloempjes van Pierrot zijn spierwit en hebben een zwart hart dat een perfecte landingsplaats is voor bijen, hommels en vlinders. Voor een mooi effect in de bloemenborder, kun je ze het beste in een groep zetten. Het zijn leuke bloemen voor in een vaasje maar je kunt ze ook heel gemakkelijk drogen. Ook een leuke bloem voor de pluktuin dus!

Pierrot wordt ongeveer 50 cm hoog. Als je ze wilt drogen knip je de stelen met bloemen die nog niet helemaal open zijn. De bloemen gaan namelijk tijdens het drogen nog verder open. Maak er bosjes van en hang ze ondersteboven op een donkere, droge en goed geventileerde plaats. 

Zaai Pierrot maart - april binnen voor. Zorg dat de bodemtemperatuur ca. 18ºC is en houd de grond licht vochtig. Zet de kweekbak op een lichte plaats want het is een lichtkiemer. Zodra de kiemplantjes op komen zet je de propagator in een koelere ruimte. Dat kan bijvoorbeeld een koude kas of een onverwarmde slaapkamer zijn. Zet je plantjes na de laatste nachtvorst op een zonnige, beschutte plaats in goed doorlatende grond.
Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
Hoogte: 20 - 50 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Maart, April