Helichrysum bracteatum - Strobloem - Salmon Shades

€ 17,50*

Aantal gram
Productnummer: 59349.10
Product informatie "Helichrysum bracteatum - Strobloem - Salmon Shades"

Een hele mooie Strobloem, deze Salmon Shades! De bloemen hebben verschillende zalmtinten en staan niet alleen super in de tuin. Je kunt ze heel mooi in boeketten verwerken en wat misschien nog wel leuker is: je kunt ze heel makkelijk drogen. Een echte aanrader voor in de pluktuin! Wil je ze drogen? Knip dan de stelen af met de bloemen nog net niet helemaal open zijn. Ze gaan namelijk nog verder op tijdens het drogen. Maak er bosjes van en hang ze ondersteboven op een donkere, droge en goed geventileerde plaats. Dan blijft de kleur mooi en staan straks de bloemen recht op de steel.

Helichrysum Salmon Shades wordt ongeveer 90 cm hoog en bloeit van juli - september.

Nog even een tip: Als je de planten in het begin topt, gaan de stelen vertakken en krijg je meer van deze mooie ritselende bloemen! 

Zaai Helichrysum maart - april binnen voor. Zorg dat de bodemtemperatuur 22-24ºC is. Dek de zaden nauwelijks af met aarde en houd de grond licht vochtig. Zet de kweekbak op een lichte plaats want Helichrysum is een lichtkiemer. Zodra de kiemplantjes op komen zet je de propagator in een koelere ruimte. Bijvoorbeeld een koude kas of een onverwarmde slaapkamer. Zet je plantjes na de laatste nachtvorst op een zonnige plaats in goed doorlatende grond.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April