Helichrysum bracteatum - Strobloem - Purple-Red

€ 2,25*

Aantal gram
Productnummer: 59348.1
Product informatie "Helichrysum bracteatum - Strobloem - Purple-Red"

Deze roze-rode Strobloem springt gelijk in het oog! Hij geeft je border een echte opkikker. Deze ritselende bloemen zijn niet alleen leuk op de vaas maar zijn misschien wel de makkelijkste droogbloemen die er bestaan...Zou dat de reden zijn waarom je ze zo vaak in de pluktuin tegenkomt? Om te drogen knip je de stelen waar bloemen aan zitten die nog net niet helemaal open zijn. Ze gaan namelijk nog verder op tijdens het drogen. Maak er bosjes van en hang ze ondersteboven op een donkere, droge en goed geventileerde plaats. Een kind kan de was doen!

Helichrysum Purple-Red wordt ongeveer 90 cm hoog en bloeit van juli - september. Nog even een tip: Als je de planten in het begin topt, gaan de stelen vertakken en krijg je meer bloemen! 

Zaai Helichrysum maart - april binnen voor. Zorg dat de bodemtemperatuur 22-24ºC is. Dek de zaden nauwelijks af met aarde en houd de grond licht vochtig. Zet de kweekbak op een lichte plaats want Helichrysum is een lichtkiemer. Zodra de kiemplantjes op komen zet je de propagator in een koelere ruimte. Bijvoorbeeld een koude kas of een onverwarmde slaapkamer. Zet je plantjes na de laatste nachtvorst op een zonnige plaats in goed doorlatende grond.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April