Helichrysum bracteatum - Strobloem - Monstrosum Double Mix

€ 17,50*

Aantal gram
Productnummer: 59350.10
Product informatie "Helichrysum bracteatum - Strobloem - Monstrosum Double Mix"

Kun je niet kiezen welke kleur van de Strobloemen je het mooiste vindt? Nou, dan zaai je ze toch gewoon allemaal! Lekker vrolijk deze mix. Voor in de pluktuin is zo'n mix super handig want dan heb je voor ieder wat wils. Strobloemen zijn leuk voor in boeketjes maar je kunt deze ritselende bloemen ook heel makkelijk drogen. Je knipt de stelen waarvan de bloemen nog net niet helemaal open zijn. Dan maak je er bosjes van en die hang je onderste boven op een donkere, droge en goed geventileerde plaats. Bijvoorbeeld op zolder. Zo blijven de kleuren het mooist en staan de bloemen mooi recht op de stelen.

Helichrysum wordt ongeveer 90 cm hoog en bloeit van juli - september.Nog even een tip: Als je de planten in het begin topt, gaan de stelen vertakken en krijg je meer van deze mooie ritselende bloemen! 

Zaai Helichrysum maart - april binnen voor. Zorg dat de bodemtemperatuur 22-24ºC is. Dek de zaden nauwelijks af met aarde en houd de grond licht vochtig. Zet de kweekbak op een lichte plaats want Helichrysum is een lichtkiemer. Zodra de kiemplantjes op komen zet je de propagator in een koelere ruimte. Bijvoorbeeld een koude kas of een onverwarmde slaapkamer. Zet je plantjes na de laatste nachtvorst op een zonnige plaats in goed doorlatende grond.  
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April