Helianthus annuus - Zonnebloem - Velvet Queen

€ 2,25*

Aantal gram
Productnummer: 59298.3
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Velvet Queen"

Velvet Queen is een mooie roestbruine Zonnebloem met een doorsnede van ongeveer 15 cm. De steel vertakt zich, dus je wordt getrakteerd op meerdere bloemen. De plant wordt ongeveer 150 cm hoog. Je zou ze heel goed achter in de border kunnen zetten. Als ze bloeien komen de bijen, hommels en vlinders op bezoek en als je de uitgebloeide bloemen laat staan, dan komen bijvoorbeeld de koolmezen op de zaden af. 'Velvet Queen' doet het goed op de vaas. Heb je een pluktuin? Dan is ze ook hier een leuke aanvulling! Pluk ze vlak voordat de knop open gaat, dan kun je er het langst van genieten.

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei.  Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!   

Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden! 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 150 - 200 cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Ja
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei