Helianthus annuus - Zonnebloem - Sunspot Cola

€ 7,50*

Aantal gram
Productnummer: 59290.10
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Sunspot Cola"

Sunspot Cola is een laag blijvende zonnebloem met een warmgele kleur en donkerbruin hart. Dit soort vertakt niet en wordt ongeveer 60 cm hoog. Sunspot Cola kun je daarom ook heel goed in mooie grote pot op je terras of balkon zaaien.

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei.  Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!   

Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden! 
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 20 - 50 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei