Helianthus annuus - Zonnebloem - Sonja

€ 2,25*

Aantal zaden
Productnummer: 59251.50
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Sonja"

Sonja is een leuk klein Zonnebloempje met een groot donker hart met een doorsnede van ongeveer10cm .  Het is een vertakkend soort die ongeveer 100 cm hoog wordt. 'Sonja' is een perfecte bloem voor op de vaas en daarom heel geschikt voor de pluktuin.

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei.  Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!   

 Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden! 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 100 - 150 cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Nee
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei