Helianthus annuus - Zonnebloem - ProCut Gold Lite

€ 24,50*

Aantal zaden
Productnummer: 59215.250
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - ProCut Gold Lite"

Gold Lite is een warm gele, Zonnebloem uit de ProCut® serie. De 10-15 cm grote bloemen hebben een geel hart (zonder stuifmeel) en de bloemblaadjes zijn wat meer afgerond dan de andere varianten uit deze serie. Deze niet vertakkende Zonnebloem wordt 150 tot 200 cm hoog en heeft een verbeterde weerstand tegen vals meeldauw.

Zonnebloemen zijn makkelijk te kweken. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed.Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat de nachten buiten nu eenmaal kouder zijn dan binnen. Houd de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!
Behandeling zaad: Onbehandeld
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 150 - 200 cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Nee
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei