Helianthus annuus - Zonnebloem - Giganteus

€ 7,50*

Aantal gram
Productnummer: 59200.100
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Giganteus"

De naam zegt het al: Giganteus. Dit zijn de van oorsprong grootste Zonnebloemen. Zet deze 'Reuzenzonnebloemen' achterin de border, langs de schutting of muur maar zorg wel voor ondersteuning. Dit wordt wel 250 cm hoog, soort vertakt niet en heeft per steel één hele grote bloem. Laat na de bloei de bloembodem nog een tijdje staan zodat de zonnebloempitten kunnen rijpen. De vogeltjes zullen je dankbaar zijn want die zijn er dol op!

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!    Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden! 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Hoogte: 200+ cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Nee
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei