Helianthus annuus - Zonnebloem - Earthwalker

€ 25,00*

Aantal gram
Productnummer: 59300.100
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Earthwalker"

Earthwalker is een hele mooie vertakte zonnebloem. De bloemen verschijnen in verschillende rood tinten. Van dieprood en roestbruin, tot zelfs chocoladebruin en warm geel met oranje. Echt super! De steel vertakt zich zodat er meerdere bloemen aan de steel komen. Hij is qua kleur heel mooi te combineren met bloemenmengsel 'Bee attraction'(67361). Met een hoogte van 150-200 cm kijkt hij boven de andere bloemen uit.

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei.  Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!   

Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden! 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 100 - 150 cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Ja
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei