Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus annuus - Zonnebloem - Astra Rose Cream

€ 14,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59202.250
Behandeling
Onbehandeld
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
100 - 150 cm
Standplaats
Zon
Vertakkend
Ja
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

Astra is een multi vertakkende Zonnebloem en een leuke twist op de 'gewone' Helianthus! De wat sprieterig ogende bloemen hebben smalle zachtroze en roomwitte bloemblaadjes. Het hart van de bloem is bruin-rood met een wat rommelige zachtgele ring. Deze wat vreemd ogende zonnebloem heeft een enorme aantrekkingskracht op onze nuttige vriendjes en mag echt niet ontbreken in de pluktuin! 

De stelen van Astra worden ongeveer 100 -150 cm en zijn een uitstekende snijbloemen.

Je kun ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd dan er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn de binnen. Houd de bodem vochtig en je (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm je zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!