Helianthus annuus - Zonnebloem - Astra Rose Cream

€ 2,50*

Aantal zaden
Productnummer: 59202.25
Product informatie "Helianthus annuus - Zonnebloem - Astra Rose Cream"

Astra is een multi vertakkende Zonnebloem en een leuke twist op de 'gewone' Helianthus! De wat sprieterig ogende bloemen hebben smalle zachtroze en roomwitte bloemblaadjes. Het hart van de bloem is bruin-rood met een wat rommelige zachtgele ring. Deze wat vreemd ogende zonnebloem heeft een enorme aantrekkingskracht op onze nuttige vriendjes en mag echt niet ontbreken in de pluktuin! 

De stelen van Astra worden ongeveer 100 -150 cm en zijn een uitstekende snijbloemen.

Je kun ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd dan er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn de binnen. Houd de bodem vochtig en je (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm je zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!
Behandeling zaad: Onbehandeld
Hoogte: 100 - 150 cm
Standplaats: Zon
Vertakkend: Ja
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: April, Mei